Secabo T II Series Vinyl Cutter

Опис

Secabo Vinil Cutter T II 60/120/160 cm

Новиот плотер за сечење Secabo T II е со модерни автоматски функции е идеален за уредување на големи површини и големи количини во професионален квалитет. Со својот моќен серво мотор, сите вообичаени материјали можат да бидат обработени до максимална ширина на сечење.  Интегрираниот систем за препознавање на повеќе регистрациони ознаки LAPOS Q, автоматски ги регистрира поставени ознаки, така да зададените  форми можат прецизно да се исечат. Автоматското препознавање медиуми го прилагодува софтверот на вметнатата ширина на филмот. ЛЦД-дисплејот со задно осветлување и големите силиконски копчиња ја прават апликацијата лесна и удобна. Секачот за винил Secabo T II е дизајниран за максимално да ја искористи ширина на медиумот. Пакетот на испорака на секачот  вклучува софтвер за сечење DrawCut PRO за Windows, како и стабилен држач за ролна со практична корпа за собирање. 

Систем за препознавање ознаки LAPOS Q 

LAPOS Q е најбрз и најприкладен секвенционален систем за препознавање ознаки за повеќе поминувања во светот. Налепниците, етикетите и другите медиуми можат да се исечат по точни контури во слободни форми, па дури и со најголемите зададени димензии. Регистарските ознаки се читаат сегментирано како што се бара, така што прецизноста останува иста во текот на целиото дејствиеЗадачите на сечење  на контури можат лесно да се прочитаат со помоч на бар код. 

DrawCut PRO cutting software- е стандардна во испораката ! 

Повеќејазичниот професионален софтвер за сечење DrawCut PRO за Windows е вклучен во опсегот на испорака. Не само што сигурно се справува со задачите за дизајн и распоред и увезува многу графички формати на датотеки, туку исто така ги насочува и апликациите за печатење и сечење на LAPOS Q, вклучувајќи автоматско генерирање на контури за сечење. DrawCut PRO има единствен алгоритам за векторизација за конвертирање на пикселни графики во датотеки со патеки и обезбедува обемни функции за текст, засенчување и преглед на корисникот.   

Нов оптимизиран контролер – за да можете да следите сè 

Контролорот на плотерот за сечење Secabo е оптимизиран за непречена употреба и лесен пристап до сите важни функции. Прилагодениот дизајн и подобрената навигација во менито треба да обезбедат уште подобар преглед на дневната рутина на работа. 

Цврст држач со држач за ролери и корпа за собирање  

Силен штанд секако е вклучен и во опсегот на испорака. Платерот за сечење Secabo не само што оптички се заокружува со држач за ролна и корпа за собирање. Благодарение на овие две компоненти, работењето е особено забавно: филмските ролни се одмотуваат непречено, а непредвидливите и остатоците од филмот се собираат со сигурност. 

Technical Data T60 II

Technical Data T120 II

Technical Data T160 II

Accessories- РЕЗЕРВНИ ДЕЛОВИ

 • НАДГРАДБА на  DRAWCUT LITE TO DRAWCUT PRO 
 • Надградете ја постоеќката лиценца DrawCut LITE со  DrawCut PRO.  
 • DRAG НОЖ ЗА НОРМАЛНИ фонтови за СЕКАБО 
 • Влеkaчки нож за стандардни фолиитекст, фолии за маскирање и сл. 
 • Агол на сечење 30 °, Агол на ножот30 °, 
 • Одговараат и  за Роланд секачи  
 • DRAG НОЖ ЗА мали фонтови за СЕКАБО 
 • Нож за мали фонтови. 
 • Агол на сечење 45 °, Агол на ножот30°, Офсет 0,25мм 
 • Одговараат и  за Роланд секачи
 • DRAG НОЖ ЗА текстил ФЛОК за СЕКАБО 
 • Нож за контура на ФЛОК текстил филм,  филц, картон. 
 •  Агол на сечење 60 °, Агол на ножот30°,  
 • Одговараат и  за Роланд секачи 
 • Држач за пенкало за сериите Secabo C V, S II и T II
 • Држач за нож за сериите Secabo C V, S II, T II и SC30