Laser Cutter Series

Опис

ПРИДОБИВКИТЕ НА СУМА ЛАСЕРС КАТЕР

Summa  ласерските машини за сечење се развиени за да помогнат во оптимизирање на работниот тек и да ги направат вредни за враќање на инвестициите:

 • Зголемен капацитет за производство преку автоматизација и високо – ласерско забрзување
 • Лесна употреба преку автоматски опции и ракување со медиуми
 • Работен континуитет преку сигурна ласерска цевка со долг век на траење  – висококвалитетна електроника
 • Безбедни операции со затворен систем и вадење на испарувања
 • Прецизно сечење преку препознавање на пасери, бесконтактно сечење – изгорени рабови

СОФТВЕР ЗА СЕЧЕЊЕ СО ЛАСЕР

Опсегот на серијата L доаѓа со моќен софтвер за сечење ApS-Ethos. Пакетот ApS-Ethos за софтвер за сечење е резултат на повеќе од 25 години стручно знаење.  Софтверот е развиен со цел да создаде софтвер што е лесен за употреба, но е исклучително моќен.  Неговата флексибилност овозможува да се прилагоди на индивидуалните потреби на компанијата.

АпС-Етос софтверот за ласерско сечење и гравирање овозможува да се  креираат векторски датотеки пред да излезат на машина за сечење ласер Сума, серија L, серија FB или GraphiXscan.  Користете автоматски функции за да го организирате изгледот  на дизајнот пред да излезете  и доделете му ги материјалните ефекти на дизајнот за да обезбедите точно сечење.

 

МЕНУВАЊЕ НА ИГРАТА ВО ТЕКСТИЛСКОТО ПРОИЗВОДСТВО

Ласерските секачи во рамките на L серијата се достапни во три модели за кои можете да ја изберете потребната моќност. Овие модели на серија L се оптимизирани за сечење ткаенини. Ако треба да исечете поголема разновидност на крути и флексибилни материјали, контактирајте не за да ги откриете FB сериите и GraphiXscan. Серијата FB нуди нарачана конфигурација, прилагодена на вашите специфични потреби за сечење.

МОДЕЛ L1810 СПОРТСКА ОБЛЕКА - Сублимација на боја

Непречено исполнување на барањата за сечење текстил

 • Особено одговара за сечење текстил
 • Способност да се сечат различен материјал
 • Стандардно опремено со главна камера
 • Систем за визуализација е опционален
 • Погоден за високо-продуктивни сзадачи
 • Брзо процесирање, поголем учинокт за пократко време.

МОДЕЛ L3214 SOFT SIGNAGE - ГОЛЕМ ФОРМАТ

Почитувајте ги роковите на вашите клиенти и подобрете ја функционалноста

 • Стандардно опремено со камера за визија
 • Сечење во сегменти, сечење при скенирање во следниот дел, истовремено
 • Edge-detect детекциј на работ обезбедува директно напојување на материјалот
 • Камерата ги скенира маркерите за регистрација или контурите со помош на трагач
 • Автоматско креирање на вектор за сечење
 • Наменета за високо-продуктивни задачи
 • Сечење типични работни места со 400 m² / час

СПЕЦИФИКАЦИИ
повеќе информации и совети за производите

MODEL:L1810L1810 VisionL3214
LASER POWER50 or 100 watts (Air-cooled), 120 or 250 watts (Water-cooled)50 or 100 watts (Air-cooled), 120 or 250 watts (Water-cooled)250 Watt (Water-cooled)
DIMENSIONS1030 x  2750 x 2150 mm (HxWxD)
All dimensions are displayed without motor de-reeler

1800 x  2750 x 2150 mm (HxWxD)
All dimensions are displayed without motor de-reeler

1328 mm x 4382 mm x 3071 mm
All dimensions are displayed without scanning module

MAX ROLL WIDTH1900 mm3400 mm
MAX CUT WIDTH x LENGTH1860 mm x Continuous3300 mm x continuous
CAMERA RECOGNITION
 • OPOS marks
 • OPOS marks
 • Vision system with High-Resolution line scanner
 • OPOS marks
 • Advanced Vision system
SPEED
 • Axial speed: 0,2 mm/s up to 1000 mm/s
 • Speed increments of 0,1 mm/sec for accurate adjustments
 • Acceleration up to 1 G
 • Maximum speed: 1500mm/sec
 • Max acceleration 1 G
FEATURES
 • Extraction speed control
 • Fully anodised extruded chassis
 • Full complement single row cageless bearings
 • Single-phase input
 • High precision CNC controller with raster capability
 • Extraction speed control
 • Fully anodised extruded chassis
 • Full complement single row cageless bearings
STANDARD SOLUTION INCLUDESSoftware ApS-Ethos Cutting Composer, Water chiller (if required), Conveyor system, Visible diode for setupCompressed air drying bowl and flow regulator,Motion system loop servo motors with hardened ground steel rails,Resolution 0.025 mm,Steel reinforced drive belts,Zero backlash X Belts,Kevlar-reinforced timing belts,Hardened and ground precision motion railsPC and monitor, Active motorized edge detect de-reeler, Conveyor system, Vision system, Water chiller, Software ApS-Ethos Cutting Composer, Visible diode for setup, Compressed air drying bowl and flow regulator, Vacuum pumps, Centrifugal extraction pump