IQ Quattro X

Опис

IQ Quattro X е 5-та генерација на Contex CIS скенери, со зголемена брзина и 3 пати побрз пренос на податоци, скенерот е суштината на продуктивноста.

Со IQ Quattro X, можете да го контролирате софтверот Nextimage со нашата нова далечинска апликација Nextimage. Апликацијата заштедува драгоцено време на операторот со доведување на сите главни функции од суштинско значење за основно скенирање и копирање пред операторот директно на скенерот.

IQ Quattro X исто така доаѓа со Contex Live Alignment што е нова технологија дизајнирана да обезбеди прецизно и остро усогласување цело време, без оглед на брзината.

Совршен за

IQ Quattro X е неопходен за секоја околина со висок степен на производство.

Овој скенер ви дава супер брзи резултати во комбинација со одличен квалитет на сликата. На инженерските професионалци им се препорачува производство на скенирање или копии на големи ГИС мапи со висок квалитет, планови на страници, инженерски цртежи, нацрти, архитектонски рендери и многу други технички документи. Скенерот е идеален и за продавници за копирање.

КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Скенирање во боја со брзина до 14 инчи (35,56 смво секунда 
 • Монохроматско скенирање до 15 инчи (35,56 смво секунда 
 • 1200 dpi оптичка резолуција 
 • Скенирање од горната страна 
 • Ултрабрз USB2.0 интерфејс со xDTR (проширена стапка на пренос на податоци) 
 • Гигабитска порта Етернет 
 • Влечење по сите валјаци 
 • Функција за скенирање до мрежа 
 • Брзојасно и остро скенирање на документи 
 • Cloud Enabled 
 • Вградени технологии: CFR (отстранување на боја на раб), Contex ClearScan CIS, SIGMA (појавување на интензитет на сигнал) 

 

КАРАКТЕРИСТИКИ КОИ ЌЕ ВИ СЕ ДОПАДНАТ

Квалитет на слика
48-bit CIS технологија ги доловува сите детали од вашиот документ.

Најбрз CIS скенер
Брзина на скенирање до 17,8 инчи во секунда.

3 позиција за контрола на брзината
Привремено префрлете се на помала брзина на скенирање за нежни оригинали.

Екологија
Енергија Star® верзија 3.0 компатибилна, користејќи само 0,5 W во режим на подготвеност.

Висока продуктивност

Зголемената брзина и брзината на пренос на податоци го прави IQ Quattro X суштината на продуктивноста.

Технологија
Contex CleanScan ЗНД
Технологијата Contex CleanScan се базира на прилагодени CIS модули со двострано LED светло и двојна дифузија.

Contex CFR (отстранување на раб во боја)
Отстранување на раб во боја (CFR) е патент на Контекс. Фрингирањето во боја е природна последица на технологијата на ЗНД, последователно трепкајќи R-G-B. Благодарение на иновативното размислување на Контекс, CFR ќе го отстрани овој проблем со напредната технологија за филтрирање.

Гигабитен етернет
Давајќи 3 пати поголем ширина на опсег од USB2, нашата единствена Gigabit Ethernet имплементација е брза и ги забрзува работните текови уште повеќе преку мрежно споделување, каде што скенирањето може да се контролира од кој било компјутер.

SmartShare
Ова им овозможува на сите корисници во работната група да управуваат со скенерот од нивниот сопствен компјутер преку Етернет.

Контекс Сигма
Совпаѓањето на интензитетот на сигналот (СИГМА) е патент на Контекс. Греењето на сензорот за време на скенирање може да предизвика нехомогени слики. Благодарение на иновативните мисловни скенери на Contex, Contex IQ Quattro ќе ги минимизираат разликите на сензорите LIVE за време на скенирањето.

USB 3.0 SuperSpeed ​​xDTR3
Ја прилагодивме нашата xDTR технологија за работа со протоколот USB 3.0 SuperSpeed, драматично зголемувајќи ги неговите перформанси. Има најбрза стапка на пренос на податоци од сите скенери на пазарот.

Contex Live Alignment
Contex Live Alignment е нова технологија дизајнирана да го подобри усогласувањето на сликата низ сензорите, обезбедувајќи прецизно и остро усогласување цело време, без оглед на брзината.

Од серијата IQ Quatro X на избор ви се следните модели 

 

IQ Quattro X 4490 ScanStationPRO
Квалитетен и брз скенер за бироа
ЗНД технологија
17,8 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi

IQ Quattro X 4490
Висококвалитетен со голема брзина
ЗНД технологија
17,8 ip во боја од 200 dpi
1200 dpi

IQ Quattro X 4450 ScanStationPRO
Скенирање и копирање документи за професионалци
ЗНД технологија
8,9 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi

IQ Quattro X 4450
Совршен за технички документи
ЗНД технологија
8,9 ip во 200 dpi боја (може да се надополни на 17,8 ip)
1200 dpi

IQ Quattro X 44 MFP Repro
Висококвалитетен копир со скенирање во датотека
ЗНД технологија
4,4 ip во RGB боја
1200 dpi

IQ Quattro X 44 MFP Repro
Висококвалитетен копир со скенирање во датотека
ЗНД технологија
4,4 ip во RGB боја
1200 dpiIQ Quattro X 3690
Брзо, квалитетно скенер за документи
ЗНД технологија
17,8 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi..

IQ Quattro X 3650
Високо квалитетен технички скенер за документи
ЗНД технологија
8,9 ip во RGB боја 200 dpi (може да се надополни на 17,8 ip)
1200 dpi

IQ Quattro X 36 MFP Repro
Висококвалитетен копир на документи со скенирање во датотека
ЗНД технологија
4,4 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi

IQ Quattro 2490
Висококвалитетен скенер со големина A1 / D
ЗНД технологија
14 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi

IQ Flex
Разновиден самостоен скенер со рамни рамни A2
ЗНД- технологија
Скенирање на целата површина на сликата за 6 секунди (200 dpi RGB боја)
1200 dpi