HD ULTRA X

Опис

HD Ultra X е конструиран за да ги задоволиме потребите на техничките експерти, графички професионалци, архивисти и репро оддели. Без разлика дали имате намера да скенирате мапи, цртежи, постери, весници или ликовна уметност, овој скенер секогаш ќе ги долови сите детали точно како што ги гледате.

HD Ultra X е најбрзата колекција скенери што сме ги направиле досега. Со максимална брзина до 17,8 ip, може значително да го зголемите темпото на работен тек. Може да се префрлите помеѓу три различни нивоа на брзина директно на интуитивната табла на допир на скенерот. Ако брзината не ве импресионира, погледнете ја ширината.

Оваа серија го вклучува првиот 60-инчен CCD скенер во светот, но исто така доаѓа во ширина од 36 и 42 инчи. Флексибилноста на големината, нашиот софтвер Nextimage и невидената ширина на скенирање ви даваат флексибилност да бидете паметни и да создадете поефикасен проток на работа.

ПЕТ КАРАКТЕРИСТИКИ КОИ ЌЕ ВИ СЕ ДОПАДНАТ

Висококвалитетни леќи

Contex CCD скенерите користат врвни леќи Fujifilm за да ви донесат слики со висока резолуција со најдобар квалитет достапен на пазарот денес. 

Функција за моментално вклучување

Заштедете драгоцено време со можност да започнете со скенирање без време на загревање.

Откривање на вистинска големина

HD Ultra X автоматски ја наоѓа ширината на хартијата додека скенира.

Брзо и лесно прилагодете го скенерот на дебелината на кој било оригинал со контрола на оптимално прилагодување на дебелината.

Прилагодување на брзината

Три различни нивоа на брзина на дофат на раката на панелот за допир го олеснуваат прилагодувањето на скенерот според работниот тек и барањата на оригиналот.

Од серијата HD Ultra X на избор ви се следните модели

 

HD Ultra X 4290 ScanStation PRO
Најбрзиот и најширокиот CCD скенер во светот
CCD-технологија
17,8 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi

HD Ultra X 4250
Напреден CCD скенер, соодветни потреби на професионалци
CCD-технологија
8,9 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi

HD Ultra X 4250 ScanStation PRO
Совршен за бироа и други професионалци
CCD-технологија
8,9 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi

HD Ultra X 4290
Брз и совршен за бироа и други професионалци
CCD-технологија
17,8 ip во RGB боја
1200 dpi

HD Ultra X 3690
Најбрзиот CCD скенер во светот
CCD-технологија
17,8 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi

HD Ultra X 3650
Брз и напреден CCD скенер
CCD-технологија
8,9 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi

HD Ultra X 6090 ScanStationPRO
Широк, брз и совршен за бироа и други професионалци
CCD-технологија
17,8 ip во RGB боја
1200 dpi

HD Ultra X 6090 ScanStationPRO
Широк, брз и совршен за бироа и други професионалци
CCD-технологија
17,8 ip во RGB боја
1200 dpi

HD Ultra X 6050 ScanStationPRO
Широки и напредни за да одговараат на потребите на професионалци
CCD-технологија
8,9 ip во RGB боја 200 dpi
1200 dpi