ПОДГОТОВКА ЗА ПЕЧАТ

Категорија

Опис

Графичка подготовка е фаза во која се подготвуваат решенија на дизајн за печатење. Нашиот професионален тим го подготвува дизајнот за печатење во согласност со техниката на печатење што треба да се користи при печатење на  производот.

Без подготовка за печатење, невозможно е да се достигне финалниот производ. Тоа е предуслов за пренесување на идејата во процес на нејзина реализација. Доколку подготвеноста се заврши добро, самиот производ ќе ги исполни очекувањата на клиентите. 

За добро изведување, потребно е знаење и искуство за сите техники на печатење и завршна обработка на производот, како и познавање на карактеристиките на материјалите од кои е направен производот или на кој се печати.

Ние сме подготвени за печатење на производи, дизајнирани од наша страна, како и врз основа на вашите готови графички решенија што ни ги доставувате во електронска форма и по договор со вас до целосен производ. 

Често се случува клиентите кои самите го прават дизајнот да донесат дизајнско решение за производот мислејќи дека поднеле и документ подготвен за печатење.

Доколку самите ги подготвувате материјалите за печатење, подгответе ги според следниве упатства:

– боите треба да се дефинираат како режим CMYK

– резолуција на растерска графика (слика) 300 dpi

– текст претворен во криви

– специјално обележани линии за сечење и завршни линии (преклопување, перфорации, нацртани удирања …)

– ако бојата на документот оди до работ на хартијата, во живо исечено, потребно е да додадете маргина од сите страни 3 мм над работ на готовиот формат.

Доколку имате дополнителни прашања, слободно контактирајте не. Готовата графичка подготовка можете да ја испратите во формат pdf.